فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال ششم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه دل ارام، فرخنده جعفری صفحه 1
    مقدمه
    سندروم پیش از قاعدگی (PMS) را اغلب زنان در سن باروری تجربه می کنند. این سندروم یک رخداد دوره ای بوده و ترکیبی از تغییرات فیزیکی، روانی و رفتاری را شامل می شود و با ارتباطات خانوادگی و فعالیت های اجتماعی تداخل می کند. در این راستا روش های درمانی متفاوتی مطرح شده و یکی از این روش های درمانی استفاده از گیاهان دارویی به صورت سنتی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیرعصاره رازیانه بر علایم سندروم پیش از قاعدگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی یک سو کور60 نفر از دانشجویان دارای علایم PMS به صورت تصادفی به دو گروه 30 نفره دریافت کننده رازیانه و دارونما اختصاص داده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ثبت روزانه شدت مشکلات (Daily Record of Severity of Problems) بود و شدت این سندروم در مدت 2 ماه قبل از درمان تعیین و با شرایط بعد از درمان مقایسه شد. جهت تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS استفاده و میزان 05/0>P از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    دو گروه از نظر میانگین امتیازات علایم PMS قبل از مداخله با یکدیگر تفاوت معنادار آماری نداشتند] (4/33±4/101 در گروه رازیانه در مقابل 5/19±0/104 در گروه دارونما،61/0=P)[، اما تفاوت بین دو گروه پس از مداخله از لحاظ آماری معنادار بود،]4/29±4/64 در گروه رازیانه در مقابل 1/28±1/79، در گروه دارونما 01/0=[P.
    نتیجه گیری
    عصاره رازیانه احتمالا بر کاهش علایم PMS موثر است. استفاده از آن در درمان این سندروم پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سندروم پیش از قاعدگی، رازیانه، دارونما، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • محمدحسن امامیان، نعمان گرگانی، منصوره فاتح صفحه 7
    مقدمه
    با وجود روند کاهشی سوء تغذیه در کودکان ایران، این پدیده هنوز یکی از مشکلات جدی بهداشتی در مناطق مختلف کشور می باشد. اگرچه می توان بر اساس مطالعات ملی برآوردی از وضعیت سوء تغذیه در شهرستان شاهرود به دست آورد اما اطلاعی از وضعیت مناطق مختلف شهرستان از این نظر در دسترس نیست. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی در کودکان زیر 6 سال شهرستان شاهرود می باشد.
    مواد و روش ها
    به روش نمونه گیری خوشه ای1395 کودک زیر 6 سال، در 13 منطقه جغرافیایی مختلف شهرستان به صورت تصادفی انتخاب و اندازه گیری قد و وزن در مورد آن ها انجام و از طریق مصاحبه با مادران آن ها، سایر داده های مورد نیاز به دست آمد. شاخص های سوء تغذیه با استفاده از نرم افزارAnthro و بر پایه جامعه مرجع WHO در سال 2007 محاسبه شد.
    نتایج
    شیوع لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی یعنی درصد کودکانی که Z-score آن ها در مورد این شاخص ها کم تر از 2- بود، به ترتیب 7/4%، 7/5% و 3/10% گزارش شد. شاخص نمایه توده بدنی برای سن نشان داد که 4% از کودکان دارای Z-score بیش تر از 2 و دارای اضافه وزن هستند. توزیع این شاخص ها در نقاط مختلف شهرستان بسیار متفاوت بود. کوتاه قدی در منطقه کالپوش و بیارجمند از شهرستان در 22% کودکان گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    شیوع سوءتغذیه در شهرستان شاهرود نسبت به بقیه مناطق استان سمنان بیش تر و نابرابری بزرگی در توزیع این حالت در مناطق مختلف وجود دارد. به کارگیری مداخلات جامع و محلی در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سوءتغذیه، لاغری، کم وزنی، کوتاه قدی، ایران
  • مجتبی سپندی، مریم تقدیر، محمدحسین حقیقی زاده صفحه 15
    مقدمه
    چاقی یک وضعیت پیچیده با ابعاد مهم روانی و اجتماعی است که در همه سنین و در همه گروه های اقتصادی و اجتماعی دیده می شود. چاقی یک عامل خطر تغییرپذیر برای بسیاری از بیماری های مزمن می باشد. برای بررسی اضافه وزن و چاقی استفاده از نمایه توده بدنی (BMI) روشی معمول و ساده می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین شاخص توده بدنی و عوامل دموگرافیک در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی اهواز انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی می باشد. با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ای899 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی اهواز در سال 1387 وارد مطالعه شدند. ارتباط متغیرهای تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل، سن با شاخص توده بدنی (BMI) با روش رگرسیون خطی چندگانه و به کمک نرم افزار SPSS بررسی شد.
    نتایج
    متغیرهای سن و وضعیت تاهل با متوسط BMI ارتباط مستقیمی داشتند که از نظر آماری معنادار بود (0001/0=P). هم چنین متغیر سال های تحصیل نیز ارتباط معکوس و معناداری را با BMI نشان داد (005/0=P). ولی ارتباط متغیر شغل با BMI در مدل رگسیونی از نظر آماری معنادار نبود (14/0=P).
    نتیجه گیری
    افزایش سن، متاهل بودن و کم بودن سطح تحصیلات از عوامل تاثیرگذار بر BMI افراد می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، شاخص توده بدنی، زنان، عوامل دموگرافیک
  • مهری دلوریان زاده، احمد خسروی، نسرین رضویان زاده، ناهید بلبل حقیقی، مریم عباسیان، نزهت سادات تقوی صفحه 19
    مقدمه
    دختران نوجوان مادران آینده هستند و مفاهیم تغذیه ای آموخته شده به وسیله آن ها به دوران بزرگسالی منتقل می شود و نقش مهمی در سلامتی خانواده و کودکان دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای دختران دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی در دو منطقه از ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تعداد 587 دانش آموز دختر در محدوه سنی 11 تا 16 سال در دو شهر شاهرود و ملایر در سال 1388 با روش نمونه گیری ساده تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای افراد از پرسش نامه ای استفاده شد که حاوی اطلاعات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای برای نمونه ها بود. برآورد میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بدین نحو بود که افرادی که امتیازشان بیش تر از 75% حداکثر امتیاز بود، به عنوان خوب و مطلوب و افرادی که امتیازشان در محدوده ی 50-75% حداکثر امتیاز قرار داشتند و افرادی که کم تر از 50% حداکثر امتیاز را کسب کرده بودند، به عنوان ضعیف در نظر گرفته شدند.
    نتایج
    در مجموع در دو شهر اکثریت افراد دارای آگاهی متوسط (5/59%)، نگرش خوب (2/55%) و عملکرد متوسط (5/55%) بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادکه نوجوانان دختر از آگاهی و عملکرد متوسط برخوردار هستند و با توجه به اینکه عملکرد تغذیه ای مطابق نگرش آن ها نیست، ضرورت مداخلات تغذیه ای مداوم را در نوجوانان آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای، دختران مدارس راهنمایی، ایران
  • محمدرضا نقی ئی، مهدی علمددی صفحه 27
    مقدمه
    فعالیت جسمانی از دیرهنگام محور اصلی اقدامات مداخله ای در کاهش بار تحمیلی بیماری های قلبی- عروقی بوده است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین فعالیت و عدم فعالیت با عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در افراد نظامی سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    شاخص های تن سنجی، تابلوی لیپید- لیپوپروتئین، فشارخون و قند خون ناشتا در دو گروه فعال (50=n) و غیر فعال (50=n) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    افراد دارای فعالیت جسمانی به طور معناداری دارای اندازه های کم تر شاخص های بدنی (به استثنای قد)، سطوح کم تر کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی کم، تری گلیسیرید، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، عامل خطر (نسبت کلسترول تام/ لیپوپروتئین با چگالی بالا)، شاخص آتروژنیک (نسبت لیپوپروتئین با چگالی کم/ لیپوپروتئین با چگالی بالا) و سطوح بیش تر لیپوپروتئین با چگالی بالا بودند. ضرایب همبستگی ساده نشان داد که شاخص توده بدنی و نسبت دور کمر به دور باسن، به طور معنا داری با فشارخون سیستولیک در گروه غیر فعال ارتباط مثبت و شاخص توده بدنی ارتباط معکوس با لیپوپروتئین با چگالی بالا در هر دو گروه داشت که در گروه غیر فعال از میزان بیش-تری برخوردار بوده و محیط دور کمر ارتباط معکوس با لیپوپروتئین با چگالی بالا در گروه غیرفعال داشت.
    نتیجه گیری
    با کاهش عوامل خطر بروز حوادث قلبی- عروقی و پیشگیری قابل توجه از پیشرفت آن، خواص مفید فعالیت جسمانی برجسته می شود و به تاثیر آن به عنوان یک اقدام حمایتی برای برخوردار بودن از سبک زندگی سالم تر در جامعه و به ویژه در میان پرسنل نظامی می توان تاکید و اشاره کرد.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، بیماری های قلبی، عروقی، عوامل خطر، پرسنل نظامی
  • مرضیه اکبرزاده، فرشته مرادی، محمدحسین دباغ منش، پیمان جعفری، محمد ابراهیم پارسانژاد صفحه 36
    مقدمه
    تقریبا 40% از خواهران سالم زنان مبتلا به سندرم مبتلا به تخمدان پلی کیستیک، دارای فنوتیپ هایپراندورژنمیا بوده و دارای اختلالات متابولیکی نیز می باشند. هدف این مطالعه، بررسی سندرم متابولیک و تستوسترون آزاد در مادران زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به درمانگاه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی 34 نفر از مادران زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک و 34 نفر از وابستگان زنانی که مبتلا به سندرم پلی کیستیک نبودند، صورت گرفته است. متغیرهای فشارخون، قد و وزن، سطح سرمی انسولین، قند خون، تستوسترون و لیپوپروتئین ها در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. سندرم متابولیک طبق شاخص های ATPIII(Adult Treatment Panel Ш) و (International Diabetes Federation)IDF، مقاومت به انسولین طبق نمایه های HOMA (Homeostasis Model Assessment Index)، QUICKI (Quantitative Insulin Sensitivity Check Index) و انسولین ناشتا، kg/m2 30≤BMI، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    فراوانی نسبی سندرم متابولیک طبق شاخص ATPIII و IDFدر مادران زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک با فراوانی نسبی این سندرم در وابستگان زنان سالم تفاوت آماری معناداری نداشت (05/0P>). میانگین قند خون ناشتا، فشارخون، تستوسترون خون، کلسترول تام، LDL خون، تری گلیسرید در مادران زنان مبتلا به سندرم پلی کیستیک به طور معناداری بالاتر از وابستگان زنان سالم بود (05/0P<). چاقی مرکزی در دو گروه تفاوت آماری معناداری با یکدیگر نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    وابستگان درجه یک زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به خصوص مادران آن ها در معرض خطر ابتلاء به افزایش قند خون و اختلالات چربی های خون می باشند.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، تخمدان پلی کیستیک، مقاومت به انسولین، اختلال تحمل به گلوکز
  • علی محمد نظری، مسعود اسدی صفحه 44
    مقدمه
    متناسب با سبب شناسی افسردگی در نوجوانان شیوه های درمانی مختلفی شناخته شده است که یکی از آن ها شناخت درمانی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شناخت درمانی گروهی بر کاهش افسردگی دانش آموزان مقطع متوسطه است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از بین کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه یک مرکز شبانه روزی در منطقه طارم استان قزوین، 16 دانش آموز با روش تصادفی ساده انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد اختصاص داده شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه افسردگی بک بود. اعضای گروه مداخله در 8 جلسه 90 دقیقه ای شناخت درمانی شرکت کردند و گروه شاهد هیچ درمانی دریافت نکردند. برای مقایسه میانگین نمرات دو گروه از آزمون t مستقل استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج نشان داد که، بین میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه مداخله و شاهد تفاوت معناداری وجود دارد. بدین معنی که شناخت درمانی گروهی موجب کاهش میانگین نمره افسردگی دانش آموزان در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد شده است (1/2- در مقابل 25/0-).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر مشخص می کند که شناخت درمانی گروهی می تواند علایم افسردگی دانش آموزان را کاهش دهد. بنابراین از این یافته می توان در راستای برنامه ریزی درمانی یا استفاده از چهارچوب نظریه شناختی در کاهش و یا جلوگیری از افزایش افسردگی دانش آموزان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شناخت در مانی گروهی، افسردگی، دانش آموزان شبانه روزی
  • حسین باقری، طاهره اشک تراب، فریده یغمایی * صفحه 49
    مقدمه

    شان در کدهای اخلاقی به عنوان یک وظیفه و در چارچوب حقوق انسانی به عنوان یک حق تلقی می گردد. مطالعه متاسنتز حاضر با هدف بررسی مفهوم شان بیمار و عوامل مرتبط با آن در طی سال های 2010-2000 صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه متاسنتز حاضر که به صورت سیستماتیک صورت پذیرفت، مقالات کیفی منتشر شده پیرامون عوامل مرتبط با مفهوم شان بیمار در طی سال های 2010-2000 میلادی در بانک های اطلاعاتی Medline، Elsevier و Ovid انتخاب گردید. برای تسهیل جستجو، ابتدا در بانک اطلاعاتی Medline، با استفاده از سیستم MeSH، عبارت «Patient dignity» استفاده گردید. در مرحله بعد، با مرور متن کامل مقالات، مقالاتی که دقیقا مفهوم شان بیمار یا عوامل مرتبط با آن را مورد بررسی قرار می دادند و مفهوم شان در عنوان مقالات ذکر شده بود و هم چنین به زبان انگلیسی منتشر شده بودند، برای بررسی انتخاب و با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند.

    نتایج

    تعداد 620 مطالعه کیفی در ارتباط با مفهوم شان بیمار یافت شد که از این تعداد، 64 مطالعه مستقیما در ارتباط با موضوع پژوهش و شامل: 21 مطالعه مربوط به مدلاین، 3 مطالعه مربوط به Elsevier و 40 مطالعه از Ovid بود. در کل از میان 64 مقاله یافت شده در طی سال های 2010-2000، تعداد 16 مقاله تمام متن انتخاب گردید و با رویکردی تفسیری و منطقی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج، مفهوم شان یک مفهوم پیچیده و چند بعدی است و عوامل متعددی با آن در ارتباط هستند و می توانند آن را ارتقاء داده یا تهدید نمایند. نتایج حاصل از بررسی و مقایسه مطالعات، موضوعات مفهوم شان، ابعاد شان، عوامل حفظ یا ارتقاءدهنده شان و عوامل تهدیدکننده شان در بیماران را پدیدار ساخت.

    نتیجه گیری

    به کارگیری عوامل کلیدی شناسایی شده در پژوهش حاضر در زمینه عوامل مرتبط با شان بیمار توسط پزشکان و پرستاران در مراقبت از بیماران مختلف در بالین و هم چنین هدایت پژوهش های بعدی در زمینه شان بیمار می تواند سودمند باشد.

    کلیدواژگان: شان، بیمار، مرور سیستماتیک، متاسنتز کیفی
|
  • Masoumeh Delaram, Farkhonde Jafari Page 1
    Introduction
    Most women experience the premenstrual syndrome at their reproductive age. This is a periodic occurrence (event) that happens during the luteal phase of mentyral cycle and includes the combination of physical, psychological and behavioral changes that interfere with familial communication and social activities. In this regard, different methods have been suggested and one of them is traditional use of medicinal herbs. This study was carried out to detect the effect of fennel on the premenstrual syndrome in students of Shahrekord University of medical sciences in 2008.
    Methods
    In this single blind clinical trial, sixty students with premenstrual syndrome were randomly assigned to either the fennel extract or placebo groups. Data collection was done via DRSP questionnaire and the severity of premenstrual syndrome was detected in two cycles before the intervention and it was compared with after the intervention conditions. To analyze the data, we used SPSS and P<0.05 was considered as significant.
    Results
    There were no significant differences between the mean scores of premenstrual syndrome in the two groups before the treatment (100.38±33.43 in fennel group VS 104.30 ±19.50 in placebo group), but after the treatment, there was a significant difference between two groups [(64.40±29.3 in fennel group VS 79.10±28.11 in placebo group), P=0.01].
    Conclusion
    Fennel extract is probably effective in the treatment of premenstrual syndrome. We suggest fennel extracts for the treatment of PMS.
  • Mohammad Hassan Emamian Page 7
    Introduction
    Despite its decreasing prevalence in recent years, malnutrition is still an important health problem in many regions of Iran. We may have estimates of malnutrition in Shahroud district based on national studies, but there is not any information about its status in different parts of Shahroud. This study aimed to determine the prevalence of wasting, underweight and stunting in less- than- 6 year- old children in Shahroud.
    Methods
    Through cluster sampling, 1395 children from 13 different districts of Shahroud were randomly selected and they were measured for their weight and height. Their mothers were also interviewed for socio-nutritional data. Malnutrition indices were computed based on WHO’s reference data in 2007 through Anthro software.
    Results
    Prevalence of wasting, underweight and stunting (below -2 Z-Scores) was 4.7%, 5.7% and 10.3%, respectively. Prevalence of overweight (>+2 Z-Scores) was 4% according to BMI for age index. Malnutrition indices were distributed non-homogenously in different parts of Shahroud; for example stunting was as high as 22% in some regions of the city.
    Conclusion
    Malnutrition was more prevalent in Shahroud, compared to other regions of Semnan province and large disparities were found in its distribution over different parts of city. Comprehensive local interventions seem necessary.
  • Mojtaba Sepandi, Maryam Taghdir Page 15
    Background
    Obesity is a complex status with important psychological and social dimensions. This is seen in all ages and in all economic and social groups. Obesity is a modifiable risk factor for many chronic diseases. Using body mass index (BMI) is a simple and common approach to evaluating of overweight and obesity. This study was conducted to determine the relationship between some demographic factors and BMI in women referring to health centers in Ahwaz.
    Materials And Methods
    This study is a cross-sectional study. By use of cluster random sampling 899 women referring to health centers in Ahwaz in 1387 were studied. The relationship between BMI and years of education marital status occupation and age with multiple linear regression method was studied.
    Results
    Age and marital status had a relationship with BMI that was statistically significant (P =0.0001). Years of education also showed a statistically significant but inverse relationship with mean of BMI (P =0.005). the relationship between BMI and occupation was not significant in regression model. (P =0. 14)
    Conclusion
    There were a relationship between age increasing being married and low years of education and BMI increasing.
  • Mehhi Delvarianzadeh Page 19
    Introduction
    Nutritional concepts learned by young girls as would-be mothers will play an important part in children’s and family's health. This study aimed at evaluating nutritional knowledge, attitude and practice of female junior high school students in two regions of Iran.
    Methods
    In this descriptive study, 587 female students within the age range of 11 to 16 years old were selected through random sampling in cities of Malayer and Shahrood in 2009. To evaluate the nutritional knowledge, attitude and practice (KAP), questionnaires containing items on demographic, KAP and food behaviors were used. Based on the yielded results analyzed by SPSS software Pack, those who scored 75%, within the range of 75%- 50% and lower than 50% of the highest score were considered as desirable, moderate and low, respectively.
    Results
    On the Whole, the majority of subjects in the two cities, had moderate knowledge (59.5%), had good attitude (55.2%) and had moderate practice (55.53%).
    Conclusions
    The results showed that the subjects had moderate knowledge and practice, but since nutritional practice does not accord with their attitude, constant nutritional intervention seems necessary.
  • Page 27
    Introduction
    Physical activity has long been considered the cornerstone of interventions and shown extremely important in reducing the burden of cardiovascular disease (CVD). The aim of this study was to examine the association between activity and inactivity and CVD risk factors in healthy military recruits.
    Methods
    Anthropometric indices, lipid-lipoprotein profile, arterial pressures, and fasting blood glucose were assessed in two groups (active=50, inactive=50).
    Results
    Physically active subjects had significantly lower measures of body indices (except height), lower levels of total cholesterol (TC), low density lipoprotein (LDL-C), triglycerides (TG), systolic and diastolic blood pressure (S/DBP), risk factor (TC/HDL ratio), atherogenic index (LDL/HDL ratio), and higher levels of high density lipoprotein (HDL-C). Simple correlation coefficients revealed that body mass index (BMI) and waist to hip ratio (WHR) were significantly associated with SBP in the inactive group, and BMI was inversely associated with HDL-C in both groups with higher magnitude in inactive subjects, and waist circumference (WC) inversely correlated with HDL-C in inactive group.
    Conclusion
    By reducing the risk factors of developing CVD events and significant prevention of its progression, the beneficial properties of physical activity are underscored, and promoting its effectiveness as a support for healthier lifestyles in the community and particularly among military personnel is emphasized.
  • Marzieh Akbarzadeh Page 36
    Introduction
    About 40% of PCOS affected women’s sisters have hyperandrogenemia and are exposed to metabolic syndrome risk. This study aimed at investigating metabolic disorders and level of testosterone in immediate relatives (mothers) of patients with polycystic ovarian syndrome.
    Methods
    The study was conducted over 34 mothers of patients with polycystic ovarian syndrome, and 34 relatives of women without the syndrome. Blood pressure, height and weight, a blood sample were obtained from all participants in order to investigate their serum insulin, blood sugar, testosterone and lipoproteins. Metabolic syndrome was evaluated based on ATPIII (Adult Treatment Panel Ш) and IDF (International Diabetes Federation), and resistance to insulin was evaluated based on HOMA indices (Homeostasis Model Assessment Index) and QUICKI (Quantitative Insulin Sensitivity Check Index) and fasting blood sugar and BMI≤30kg/m2.
    Results
    The prevalence of metabolic syndrome in mothers of the PCOS was according to ATPIII index and IDF index was not significantly different from the relatives of healthy group (P>0.05). The means of fasting blood sugar, blood pressure, serum testosterone, total cholesterol, LDL. HDL and triglyceride in mothers of the healthy women were very different from those of the mothers of the patients (P<0.05). Central obesity was not significantly different in the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    Immediate relatives especially mothers of women suffering from polycystic ovarian syndrome are exposed to metabolic syndrome.
  • Ali Mohammad Nazariy, Masood Asadi Page 44
    Introduction
    Depending on its etiology, many methods have been established for the treatment of depression among adolescents; cognitive therapy is one of them. The purpose of the present research was to investigate the effect of cognitive group therapy on decreasing depression among high school students.
    Methods
    From the male students of a boarding high school in Tarom district of Gazvin province, a sample of 16 students were randomly selected and assigned into experimental and control groups. The measurement tool was Beck depression inventory. The experimental group participated in 8 sessions of cognitive therapy, while the control group did not receive any treatment. The mean scores of the two groups were compared through independent t-test.
    Results
    The results of the study showed significant differences between the mean scores of the pre-tests and post-tests of the experimental and control groups, so that cognitive group therapy had reduced the depression mean score in the experimental group (-2.1 vs. -0.25).
    Conclusion
    The findings of the study indicate that cognitive group therapy can reduce the depression among students. These findings can be used for therapeutic planning within the cognitive paradigm to reduce or prevent depression among students.
  • Hossein Bagheri Page 49
    Introduction

    Dignity appears as a duty in ethics codes and as a right in human rights framework. The aim of this meta-synthesis study was to conduct a systematic review of dignity concept and its related factors in years 2000-2010.

    Methods

    In this meta-synthesis study, a systematic review was conducted and qualitative articles related to dignity concept in Medline, Elsevier and Ovid in the period from 2000 to 2010 were selected. To facilitate the search, the term "Patient dignity" was used by MeSH system in the database Medline. Then, articles that exactly had studied patient dignity and its related factors, and dignity concept was mentioned in their title and also were published in English, were selected for analysis and were compared.

    Results

    620 qualitative articles related to dignity concept were founded and 64 articles were in close relation to dignity concept which included 21 articles from Medline, 3 articles from Elsevier and 40 articles from Ovid database. In general, from 64 qualitative articles in the period from 2000 to 2010, the full texts of 16 articles were selected and reviewed in an interpretive and logical manner. The results indicate that dignity is a complex and multi-dimensional concept and multiple factors are related to it which can promote or threaten it. The results of the present study also revealed categories of dignity concept, dignity dimensions, dignity promoting and dignity threatening factors.

    Conclusion

    The key factors identified in the present study which are related to preservation and promoting patient dignity can be applied by doctors and nurses in taking care of different patients and they can also be used in conducting future studies about dignity.